[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 11
A fórum moderátora: Mesant, Gábor83, Altrix, Mixáj 
Fórum » Windows 7 » Windows 7 » Külső adathordozó (Nem ismeri fel a WD Elements meghajtót az USB)
Külső adathordozó
bilateralDátum: Hétfő, 2012.07.02, 21:33:12 | Üzenet # 1
Őrmester
Csoport: kiemelt felhasználó
Üzenetek: 4
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Hat (6) USB aljzatom van. 4 hátul, 2 elöl.
Win 7 alatt mindaddig működött, amíg nem csatlakoztattam WayteQ navigációmat. Felismerte a gépet, telepítette az USB illesztőt (Eszközkezelő: USB) A gépben 2 külön HDD-n, két OS van. A C:\ meghajtóval működik - XP, a J:\ meghajtón - Win7 Ultimate, ugyan látja (valahogy? - Hardver biztonságos eltávolítása ikon látható a system tray-en), viszont, sem az intéző, semnem a Commander nem jelzi a meglétét. A WD meghajtón látható az autorun-ja. A 4 hátsó USB csatlakozón: HP ColorLaser 1600, HP 1120 monochrome laser, Logitech C270 vidcam, és Labtech vezetéknélküli egér van. Frontoldalra a WDigital HDD 1,5 TB-t és az iPhone 3G-met, valamint egy Cruzer 8GB flash-t szoktam csatlakoztatni. Két utóbbit azonnal felismeri, pop-up: Milyen műveletet hajtsak végre? Az eszközkezelőből eltávolítottam minden USB eszközt. Újra települtek boot után, viszont csak a WDigitalt nem ismeri fel. A Win7\system32\drives könyvtárban megtalálható az usbstor.sys. A meghajtó felpörög csatlakoztatás után, a systrayen látéható, de nem "bontja ki". Várom nagy örömmel a megoldásra törekvő válaszokat! Köszönettel! bilateral (bilaterálisan amputált térd alatt)


Az üzenetet módosította: bilateral - Kedd, 2012.07.03, 21:02:26
 

MesantDátum: Csütörtök, 2012.07.05, 09:33:00 | Üzenet # 2
Generalisszimusz
Csoport: adminisztrátor
Üzenetek: 132
Kitüntetések: 17
Hírnév: 6
Állapot: Offline
bilateral nekem is volt ilyen problémám az usb aljzatokkal, aztán (megnéztem a deszka leírását is) letöltöttem az Intel Chipset Utilities csomagját és helyrejöttek a dolgok.
Ez persze nem azt jelenti, hogy egy operációs rendszernek nem kéne simán nyesnie a kérdést, de hát tudjuk, hogy a Windows mindig tartogat meglepetéseket. A Total Commander egy furcsa őslény, nekem pl a Google Drive könyvtáramat képtelen volt felismerni...
Ha netán tán nem Intel processzorod van akkor nincs tippem. Még egy kérdés mekkora a tápod, hogy ennyi cucc van a géphez ragasztva?
 

bilateralDátum: Csütörtök, 2012.07.05, 11:35:31 | Üzenet # 3
Őrmester
Csoport: kiemelt felhasználó
Üzenetek: 4
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
A táp 600W. Intel 3GHz, 4GB, 1GB Nvidia GTS450, 2 HDD Samsung 350GB, 6/1 partíció.

A WD diagnosztikai programját áthajtottam úgy az Elements-en, hogy az XP-ről bootoltam. Minden teszten átment. (Ez egy gyors teszt, és egy teljes írásteszt.)
Egyébként a megoldás az alábbi, ami minden segédeszköz nélkül betűjelet ad a külső meghajtónak, USB-hez csatlakoztatva. Ezt ismertem, és mindössze egyszer kellett alkalmaznom Windows 2000-ben, de az vmikor, 1999-ban volt.

Előtte kísérleteztem az összes USB kipaterolásával, majd újratelepítésével. (OMNIKEY, scanner, 2 nyomtató, Labtech vezeték nélküli - ezt auto felismerte - iPhone (Apple, Bonjour ...), ez utóbbit is auto felismerte.

Nos, így néz ki a cselekvéssor:

- Start menü
- Jobb egérgomb Számítógép, Kezelés.
- Bal oldalt Tárolás - Lemezkezelés.
- A középső részben jobb egérgomb arra a partícióra, amit nem látni az intézőben, és Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása
- Hozzáadás, és rendelj hozzá egy betűjelet a meghajtóhoz. (Ez nálam L:\) Kétszer OK, és gurul a gép.

(A TCommander valóban őslény - akárcsak én, 63 - de az ftp.\-je szilárd.)

Köszönettel és üdvözlettel, Mindenkinek!
 

MesantDátum: Péntek, 2012.07.06, 18:06:35 | Üzenet # 4
Generalisszimusz
Csoport: adminisztrátor
Üzenetek: 132
Kitüntetések: 17
Hírnév: 6
Állapot: Offline
bilateral én is annyi vagyok, fiatalok vagyunk smile Nem gondoltam volna, hogy ott a hiba, mert nekem még nem volt ilyen, nekem mindhárom partíciómat és két pendrive-omat hibátlanul mutatta. Másrészt azt ne felejts el hogy a Windows alapból csak 4 db aktív partíciót kezel !
 

bilateralDátum: Szombat, 2012.07.07, 00:07:59 | Üzenet # 5
Őrmester
Csoport: kiemelt felhasználó
Üzenetek: 4
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Naná, hogy fiatalok vagyunk, Kedves Mesant!!!
Ismét tanultam valamit Win 7-ből. (Ez nekem új! Ez év februárjában húztam fel.) Ilyen PORBLÉMA még eddig nem merült fel, de ezen túl, mindketten - és a fórumozó tettestársaink is - meg tudjuk oldani, amennyiben ilyen PORBLÉMA beköszönt.
A WayteQ provokációjának okára lennék inkább kíváncsi! Csak nem a WayteQ Windows CE 6-ja okozott valami gányt a Win7 rendszerben? (Egyébként azóta sem csatlakoztattam), de egy szabad órát rá szánok a közeljövőben. A 6 USB aljzatba, ha betoltam az összes eddig működő eszközt, a Win7 intézője azonnal látta a vasakat, except: WD Elements. Na, persze, Őkegyelme egy lemezmegható!
A C:\Win XP, az OS-sel együtt 6 partíciót kezel. A J:\Win7 Ultimate 1 partíción lapozgathat nyugisan.
 

MesantDátum: Péntek, 2012.07.20, 18:32:06 | Üzenet # 6
Generalisszimusz
Csoport: adminisztrátor
Üzenetek: 132
Kitüntetések: 17
Hírnév: 6
Állapot: Offline
bilateral A WayteQ-hez nem értek...
 

bilateralDátum: Péntek, 2012.07.20, 20:33:42 | Üzenet # 7
Őrmester
Csoport: kiemelt felhasználó
Üzenetek: 4
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Én is csak annyira, hogy a navigációt használom a gépen! XP alapokon fut rajta egy Windows Embedded CE v6.00 (2010 november 2. Build 0) Felejtős! Köszönöm reagálásodat!
 

Fórum » Windows 7 » Windows 7 » Külső adathordozó (Nem ismeri fel a WD Elements meghajtót az USB)
Oldal 1 / 11
Keresés: