Win7 tippek
|
|
warlord | Dátum: Kedd, 2010.07.06, 06:31:19 | Üzenet # 1 |
Közlegény
Csoport: kiemelt felhasználó
Üzenetek: 1
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
| Szabaduljunk meg a Thumbs.db fájloktól! A Thumbs.db a Microsoft Windows által használt, alapértelmezésben rejtett állománytípus, amelyet az Intéző minden képeket tartalmazó mappához létrehoz (és magába az illető mappába tesz) a mappa első megnyitásakor, amely „miniatürizált” vagy „filmszalag” nézetre van állítva (a képeket nem tartalmazó mappák működéséhez nem szükséges). Ez tárolja a Windows Intéző részére a mappában tárolt képek miniatürizált nézeteit. A Thumbs.db megtalálható mindegyik mappában, ami képeket vagy fotókat tartalmaz és az Intéző úgy van beállítva, hogy létrehozza ezt a fájlt, például a Bélyegkép (Thumbnails) vagy Filmszalag (Filmstrip) nézetben. A Thumbs.db a fenti nézetekben a JPEG, BMP, GIF, TIF, PDF és HTML formátumú képek miniatürizált változatait tárolja el, mégpedig az eredeti fájl formátumára tekintet nélkül JPEG formátumban. Ha törlik a fájlt, a mappa újabb megnyitásakor ismét létrejön. Thumbs.db fájlok letiltása Windows7 alatt: - Indítsd el a "Helyi csoportházirend-szerkesztő"-t. (Start menübe másold be -> gpedit.msc majd [Enter])
- Keresd meg: Felhasználó konfigurációja > Windows összetevők > Windows intéző
- Most a JOBB oldalon keresd meg ezt a menüpontot: "Miniatűrképek gyorsítótárazásának kikapcsolása a rejtett thumbs.db fájlokban", erre kattints 2X és engedélyezd, majd OK.
- Indítsd újra a sz.gépet!
Ha engedélyezed ezt a házirendet, a Windows Intéző nem hoz létre thumbs.db fájlokat, nem ír beléjük, és nem olvas belőlük!
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Kedd, 2010.07.13, 23:40:47 | Üzenet # 2 |
Főnök
Csoport: adminisztrátor
Üzenetek: 709
Kitüntetések: 16
Hírnév: 6
| Köszi, kiraktam az oldalra is: Szabaduljunk meg...
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Szerda, 2010.10.20, 14:47:31 | Üzenet # 3 |
Csoport: vendég
| Mixaj, Hello! az email címedet megadod?Lécci kérdésem lenne
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Szerda, 2010.10.20, 15:40:24 | Üzenet # 4 |
Főnök
| Parancsolj: mixaj2@gmail.com
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Vasárnap, 2010.12.26, 18:04:53 | Üzenet # 5 |
| Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnél kéni. Letöltöttem a Wp-Corp Mail Checker Minialkalmazást, de sajnos nem tudom jól a beállításait! E100060 hibaüzenetet írja ki minden próbálkozásom után. Megköszönném, ha tudnátok segíteni!!
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Vasárnap, 2010.12.26, 18:06:25 | Üzenet # 6 |
| hoppá! Biztos észre vettétek, hogy egy 0val többet írtam !bocsi szóval E10060
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Vasárnap, 2010.12.26, 18:20:36 | Üzenet # 7 |
Főnök
| Szia! Azt a programot elég rég tettem fel, először is kattints a beállításoknál az Update gombra, és töltsd le a legújabb verziót, és utána már működni fog szerintem gond nélkül. Változnak at e-mail kiszolgálók is...
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Vasárnap, 2010.12.26, 22:48:10 | Üzenet # 8 |
| Köszönöm Szépen Mixaj!! Sikerült!
|
|
|
|
balio | Dátum: Csütörtök, 2011.03.03, 18:35:12 | Üzenet # 9 |
Közlegény
Üzenetek: 2
| Halo! Egy rövid kérdésem, lenne: már működő Win 7 alatt szeretnék létrehozni egy 1 Tb-os vinyón egy második partíciót. Megtehetem ezt a win7 saját lemezkezelőjével? Gondolom először zsugorítani kell a jelenlegi C: meghajtó méretét, ezt meddig célszerű megtenni? Lapozófájlnak, win7 - nek és virtuális memonak mennyit érdemes hagyni? Jelenleg van még 665 Gb szabad hely, nekem kb 500 ebből kellene A D: meghajtóra. Zsugorítás után mit kell tennem?
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Csütörtök, 2011.03.03, 18:42:13 | Üzenet # 10 |
Főnök
| Természetesen nyugodtan megteheted. A Win7-nek elég bőven ami megmarad (nekem 70 GB-os partíción van a Hetes). Itt megtalálod, hogyan kell partíciót létrehozni: http://win7.ucoz.es/blog/particio_letrehozasa_torlese/2010-08-22-222 (célszerű kiválasztani a fekete hátteret, ha nem az van kiválasztva)
|
|
|
|
Reiner70 | Dátum: Hétfő, 2011.04.18, 21:08:15 | Üzenet # 11 |
Közlegény
Üzenetek: 1
| Nem tudom tudtok-e róla de van a windows7-ben egy isten mód! Itt hozzáférhettek a windows minden beállításához! A tennivaló mindössze annyi,hogy az asztalon létre hoztok egy új mappát amit átneveztek GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} névre. Ekkor a mappa felveszi a vezérlőpult ikonját,ha ezután megnyitjátok hozzáfértek minden beállításhoz!
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Hétfő, 2011.04.18, 21:36:20 | Üzenet # 12 |
Főnök
| Quote (Reiner70) Nem tudom tudtok-e róla de van a windows7-ben egy isten mód! Itt hozzáférhettek a windows minden beállításához! A tennivaló mindössze annyi,hogy az asztalon létre hoztok egy új mappát amit átneveztek GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} névre. Ekkor a mappa felveszi a vezérlőpult ikonját,ha ezután megnyitjátok hozzáfértek minden beállításhoz! Köszi, igen kinn van már ez, csak nem Godmode-nak hívtuk, és a megjelenítési parancsa is más, de ugyanarról van szó. Itt megtalálod: http://win7.ucoz.es/blog/az_osszes_beallitas_egy_helyen/2010-07-13-269
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Vasárnap, 2011.05.08, 11:44:35 | Üzenet # 13 |
| Időközönként eljön az idő, hogy nem tudok ikonokat rögzíteni a tálcán.. Az okát nem akarom tudni, viszont, hogy hol kell be állítani, hogy tudjak a tálcához, illetve a startmenühöz újra gond nélkül parancsikonokat adni érdekelne!! Köszönöm a lehetséges válaszokat, és segítségeteket!
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Vasárnap, 2011.05.08, 12:26:59 | Üzenet # 14 |
Főnök
| Az asztalon található parancsikonokról nem tüntetted el véletlenűl a kis nyilakat valamilyen alkalmazással, vagy registry szerkesztéssel?
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Csütörtök, 2011.05.12, 10:35:11 | Üzenet # 15 |
| Quote (Mixáj) Az asztalon található parancsikonokról nem tüntetted el véletlenűl a kis nyilakat valamilyen alkalmazással, vagy registry szerkesztéssel? Nekem win7pro 64 van fenn, eredeti! Nem, és mindekttöbe piffile, és lnkfile is ezt tartalmazza: [HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile] @="Shortcut" "EditFlags"=dword:00000001 "FriendlyTypeName"="@shell32.dll,-4153" "NeverShowExt"=""
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Csütörtök, 2011.05.12, 15:24:03 | Üzenet # 16 |
Főnök
| A Csoportházirend-szerkesztőben menj a Felhasználó konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Start menü és tálca pontjhoz és nézd meg, hogy Az elemek tálcára való rögzítésének tiltása nincs-e engedélyezve véletlenül. Egyébként nem lehet minden elemet a tálcára rögzíteni. Rengeteg olyan elem van, amit a Win nem enged rögzíteni.
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Csütörtök, 2011.05.12, 23:31:55 | Üzenet # 17 |
| Nem konfigurált az összes, avagy hozzá sem lett nyúlva sosem eddig.. (most sem tetem tegyem tán?) A Firefox volt ott és egyéb is, de vissza sem tudom tenni, hiába van a c:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Mozilla Firefox.lnk ott Amikor a tálcára akarok bármit(!) húzni, nem engedi! Hiányzik a jobb egér klikkor a hozzáadás ide, vagy oda lehetőség...
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Péntek, 2011.05.13, 00:11:43 | Üzenet # 18 |
Főnök
| Próbálj meg egy rendszer-visszaállítást, és ha nem sikerül, akkor nézd meg, hogy ha csinálsz egy új felhasználói fiókot, abban működik-e.
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Péntek, 2011.05.13, 10:42:08 | Üzenet # 19 |
| Rendszer visszaállítást én alapból kikapcsolom. Tudom, nem kéne, de nekem ne foglaljon akkora helyet sem, sem.. Nem vagyok makacs, de vannak dolgok amikhez ragaszkodom. egyszerűen szeretném megtalálni a hol van mi, a beállításokban.. Hiszen, ha bármi program állította le, azt normális körülmények között vissza lehetne állítani, hiszen milliónyi beállítást lehet eszközölni így is, a kérdés csak az hol? Kérdezem én, mit számít az, ha tudok egy másik fiókban netán, tán.. Attól itt még nem oldódik meg.. Annyira buta nem vagyok, de ez már bosszantó.. A filozofálásom nem neked szólt, hanem kiadtam magamból olyan Off szerű volt Bocsika... Nincs mostanság olyan program, ami megmutatja, hogy egy adott alkalmazás után milyen beállítások változtak a regisztry-be akár? Jól hangzik mi? régen volt a DOS korszakba ilyen :)))
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Péntek, 2011.05.13, 10:56:21 | Üzenet # 20 |
Főnök
| De létezik ilyen program, de annak futnia kellett volna akkor, amikor telepítetted az alkalmazást. Utólag már nincs olyan, ami ezt meg tudná állípítani. Próbálj meg lefuttatni a rendszergazdaként indított parancssorban egy sfc /scannow parancsot, amelyik ellenőrzi a Windows rendszerfájljait. A másik fiókban meg azt tudod megllapítani, hogy csak a beállításokban, vagy a Windowsban van a hiba.
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Péntek, 2011.05.13, 11:52:42 | Üzenet # 21 |
| A megoldásra nem jöttünk rá :)))) (Később elmondom itt) Viszont most az érdekelne, mert mint mondtam 64-s a Windows rendszerem és a parancs ikonok igen csak idegesítőek nekem is :)) Ez a Microsoft miért erőlteti? Szóval a Parancsikon nyíl eltüntetése az ikonokról nem működik úgy hogy Shell Icons-nak adunk eg 29-et, gondolom érted mit is mondok most :Đ Szóval hogy tudnám én ezt ezen a 64 bites rendszer alatt is eltüntetni? Igérem egy darabig nem nyaggatlak - azt hiszem - :) A megoldás amire nem figyeltünk. Amit fent látni az így néz ki: [HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile] @="Shortcut" "EditFlags"=dword:00000001 "FriendlyTypeName"="@shell32.dll,-4153" "NeverShowExt"="" Egy kicsi sor hiányzott ahhoz, hogy a taskbar-on, és a Startmenü-be újra rögzíthetőek legyenek az ikonok Szóval a probléma megoldása: [HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile] @="Shortcut" "EditFlags"=dword:00000001 "FriendlyTypeName"="@shell32.dll,-4153" "NeverShowExt"="" "IsShortcut"="" Remek... Ennyi...
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Vasárnap, 2011.05.15, 17:12:09 | Üzenet # 22 |
Főnök
| De az Isshortcut kulcs azért hiányozhat, mert megpróbáltad eltüntetni a nyilakat. Vagy te, vagy egy program. Ezért volt ez az első kérdésem... mert általában ez okozza ezt a hibát. Itt megtalálod, hogyan kell eltüntetni a Hetesben a nyilakat: http://win7.ucoz.es/news....2-26-31
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Hétfő, 2011.05.16, 00:14:55 | Üzenet # 23 |
| Quote (Mixáj) Itt megtalálod, hogyan kell eltüntetni a Hetesben a nyilakat: Jól van no, mindenre én sem emlékezhetem.. Azért kérdeztem mert a fenti linkkel nem tudom elvenni a nyilakat az ikonokról.. Én Clever ként már írtam, hogy működik, de csak 32bites Windowssal. Próbáltam meglesni, hogy egy ilyen eltüntető program hogyan teszi a dolgát de nem igen vettem észre a változást.. Valahol valami kulcsot át írnak, törölnek, módosítanak. Viszont amelyik törli az IsShortcut bejegyzést az ténylegesen letiltja a tálcára helyezést az ikonok számára. Annyira jó lenne, ha valaki rátalálna hogy hogyan is kell a registryt megpiszkálni.. Több helyen próbálkoztam, de valami titokzatos módon nem akarnak a tudálékosok (Microsoft) beszélni a trükkről És köszönöm, hogy a biztonsági kódon változtattál, mert eléggé nehezen sikerült kiolvasnom :)) Király! Szóval türelemmel várom a megoldást...
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Hétfő, 2011.05.16, 11:07:03 | Üzenet # 24 |
Főnök
| Ugyanazt csináld végig, mint a belinkelt cikkben van, csak még ezen a kulcson is hajtsd végre ugyanazt: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons És ha így minden szempontból jó, akkor légy szíves szólj, kirakom az oldalra is (nekem 32 bites Hetesem van, így nem tudom ellenőrizni).
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Kedd, 2011.05.17, 15:42:47 | Üzenet # 25 |
| Quote (Mixáj) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons Nálam ilyen nics, csak ilyen.. és itt: HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Wow6432Node és itt: HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node és itt: HKEY_CURRENT_USER\Software\Wow6432Node Itt viszont nincs "Shell Icons" be jegyzés.. Ennyi van: HKEY_CURRENT_USER\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer HKEY_CURRENT_USER\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete HKEY_CURRENT_USER\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Band De azért kipróbálom hátha, és jövők egyből ha, nem kell telepítenem előbb
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Kedd, 2011.05.17, 15:47:52 | Üzenet # 26 |
| Még itt van kulcs ilyen: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node (Explorer nélkül!) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Volatile\00\MACHINE\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node (Explorer nélkül!) Meg egy két helyen a HKEY_USERS kulcsok alatt szintén (Explorer nélkül!) No megyek megnézem.. addig is.......
|
|
|
|
Mixáj | Dátum: Kedd, 2011.05.17, 16:38:29 | Üzenet # 27 |
Főnök
| Quote (Vendég) HKEY_CURRENT_USER\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer Ennél a kulcsnál hozd létre a Shell Icons kulcsot... nem biztos, hogy létezik, alapból a 32 bitesben sincs Shell Icons kulcs.
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Kedd, 2011.05.17, 16:58:43 | Üzenet # 28 |
| Érdekes... Lekelletett töltenem egy sima nem microsoftos regysztri editort, mert a windows-os nem akarta láttatni velem a Wow6432Node kulcsot... Csak azokat, amiként fentebb leírtam.. No a lényeg: Működik két helyre írtam a következőt: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons] "29"="%SystemRoot%\System32\imageres.dll,113" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons] "29"="%SystemRoot%\System32\imageres.dll,113" De mindkettő működik az Empty.ico val is 64bites windows-zal ("29"="%SystemRoot%\System32\Empty.ico") Köszönöm szépen, végre nem piszkállak 1 darabig :))) Üdv: Clever...
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Kedd, 2011.05.17, 17:07:00 | Üzenet # 29 |
| Helyesebben: (sorry) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons] "29"="%SystemRoot%\System32\imageres.dll,113" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons] "29"="%SystemRoot%\System32\imageres.dll,113" Üdv: Clever...
|
|
|
|
Vendég | Dátum: Kedd, 2011.05.17, 17:22:17 | Üzenet # 30 |
| Ami biztos, az biztos, és tényleg ennyi: Az alábbi helyeken érték nélkül is szerepel nálam most már az IsShortcut bejegyzés. HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile HKEY_CLASSES_ROOT\piffile HKEY_CLASSES_ROOT\ConferenceLink HKEY_CLASSES_ROOT\DocShortCut HKEY_CLAS SES_ROOT\InternetShortcut HKEY_CLASSES_ROOT\WSHFile Szép napot mindenkinek: Clever..
|
|
|
|